V Humennom objasnili sériu vlámaní do domov

25.05.2006 Humenné

Obyvatelia mesta Humenné si môžu pokojne vydýchnuť. Humenskí policajti svojou intenzívnou a systematickou prácou vo veľmi krátkom čase vypátrali páchateľa a ...
Obyvatelia mesta Humenné si môžu pokojne vydýchnuť. Humenskí policajti svojou intenzívnou a systematickou prácou vo veľmi krátkom čase vypátrali páchateľa a objasnili tak sériu 11-tich vlámaní do rodinných domov v meste.

Túto trestnú činnosť realizoval aj na teritóriu Košického kraja.
Od 24. apríla do 18. mája tam vyčíňal dnes už policajtmi vypátraný, zadržaný a obvinený 23-ročný muž z Topoľovky, okr. Humenné, ktorý bol už v minulosti súdne trestaný.
Obvinený v nočných hodinách sa rôznym spôsobom vlámal do rodinných domov, ktoré potom prehľadával a odcudzoval z nich cenné predmety, drahé veci a peniaze. Pri ukradnutí peňaženiek poškodení vo viacerých prípadoch prišli nielen o peniaze, ale aj o osobné doklady, ktoré mali založené v týchto peňaženkách.
Všetkým jedenástim poškodeným majiteľom domov spôsobil celkovú škodu vo výške 114 600, - Sk.
Poverený policajt skráteného vyšetrovania v Humennom dnes vzniesol 23-ročnému páchateľovi obvinenie pre prečin krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Poverený policajt spracováva návrh na jeho vzatie do väzby.
 

Vyberte región

mark